att göra fluffplättar

Ingredienser:

150 gr smör
3 dl vatten
2 dl vetemjöl
en nypa salt
6 äggulor
3 dl vispgrädde
1 msk vaniljsocker
6 äggvitor

Tillagning: 

  1. Bryn smöret i en stor kastrull – alla ingredienserna skall få plats i denna. Ner med vattnet och sedan mjöl och en nypa salt i samma kastrull. Rör tills smeten släpper från kastrullens botten. I med äggulorna, en i sänder, och fortsätt att röra.
  2. Ta bort kastrullen från värmen. Vispa grädden och vaniljsockret hårt. I en annan skål vispar du äggvitorna riktigt skuggiga. Vänd nu försiktigt ner grädden och äggvitorna i äggsmeten. Stek sedan tjocka plättar i en plättlägg med smör. OBS! Grädda endast på ena sidan!
  3. Lägg hälften av plättarna på ett bakplåtspapprat fat. Lägg de andra som lock. Låt de stå kallt och invänta servering. När det är dags gräddar du klart plättarna i ugnen i 250gr i 5-7 minuter.
  4. Servera direkt med florsocker, vispad grädde och iskall sylt.

Lånar bild från Flickr i väntan på att plåta egen…

Photo cred: Rachel Hathaway Flickr
Photo cred: Rachel Hathaway Flickr
Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *