jag utmanas av…och jag omfamnar…

Jag utmanas rejält av

– O V I L L I G H E T

– S L U T E N H E T

Jag omfamnar

* V I L L I G H E T

* Ö P P E N H E T

Det slog mig idag och så kikade jag på ett klipp som Sandra delade på Fejjan där Erik Fernholm pratar om vad som kan göra oss lyckliga. Han nämner bland annat dessa olika förmågorna för ett välmående. Och överst står ÖPPENHET. Och Erik pratar om öppenhet som att jag/du är öppen för att vi kan ha fel. Att det är hans sätt att se på öppenhet. Och där får jag ännu ett perspektiv på min öppenhet. Som jag inte hade innan. Tack Sandra för att du visade vägen!

Så hemma på kylskåpet sitter den här bilden….och den har suttit där i många år. Undrar för mig själv – på vilken nivå kliver VILLIGHETEN och ÖPPENHETEN in?

Share

6 thoughts on “jag utmanas av…och jag omfamnar…

  1. Nånstans i mitten. Åtminstone villigheten. Öppenheten kanske ligger dold – förmågan och kraften att testa igen och igen, om det inte går vägen första försöket?!

    1. Ja, det där med gradskillnader är ju också intressant perspektiv. Som att hastighetsmätaren är på 0 vid “I wont do it” och uppe i 220 när en är på “Yes I did it” 🙂

  2. Öppenheten tror jag är första steget. När du är öppen för möjligheter eller andra människor blir man mer positiv och då följer villigheten på det. Om villigheten är motsatsen till ovillig.

Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.