Kolonilotten då….hur mår den?

by | Sep 9, 2018 | Artiklar | 2 comments

Jo, tackar som undrar.
Vi har skördat och skördat och skördat. Av allt det som Karin en gång planterat. Krusbärsmarmelad, krikonmarmelad, svartvinbärsgele, rödvinbärsgele, plommonsorbet, krikonsorbet, rödvinbärsglass, rabarberpaj, rabarbersmulpajsglass, hallonfrukostar, björnbärsgalette och annat gott vilar i frys och kyl.

Vi har dragit upp ogräs i massor.
Vi har grävt och flyttat på en del buskar.
Vi har grävt upp en del andra och kastat dem.
Vi som inte är förtjusta i jordärtskockor gläds åt att dess blommor är superfina. Se de här gula på bilden intill.

Vi har bett kolonigrannar om hjälp att plocka krikon och körsbär.
Vi har bett Stinas trädgård om hjälp att beskära träden och hjälpa oss med “grovjobbet” då vi vill placera om och ordna lite ordning i kaoset.

Och som sagt tidigare, vi har njutit i vårt nya gröna uterum.
I tystnad, i arbete, tillsammans.

Nästa år hoppas jag att själv plantera lite nytt, kanske hinner vi även göra lite av det redan nu på höstkanten. Här kommer ett par bilder på blommor, gräs, etc som vi gärna ser mer av på vår lott. Och så höst silver ax då. Och pioner. Krasse. Kanske öven lite dahlior?

2 Comments

  1. Anna

    Jordärtskockssoppa är något av det godaste jag vet. De är dessutom goda att blanda med andra rotsaker för rostning. Mmmm, önskar jag befann mig närmare så jag kunde hjälpa dig av med bördan 🙂

    Reply
    • therese@mabon.se

      Ja, vi är ju himla olika. Jag och resten av familjen har liksom inte fattat godheten i dem i soppa eller då vi ugnsrostat dem. En gång på lunch på Yasuragi har jag fått dem ugnsrostade också. Då var de goda, men jag fick inte ur kocken vilken krydda eller hur han tillagat dem. Även fast jag känner han som vet receptet. Grr!
      Ni får ju njuta vidare på er resa söderut 🙂

      Reply

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *