ta fram det bästa i dig

Det är inte alltid så lätt att i alla tider, platser, kontexter, grupper, mm kunna ha tillgång och direkt bara ta fram sitt bästa jag, eller det bästa i mig.

Så när Seth uttryckte sina tankar för några dagar sedan fastnade de här orden i mig (min översättning och min tolkning)

När vi går in i en organisation och blir en del av något, då händer det en massa krockar och kollisioner. Och saker förändras. 
Ibland till det bättre. Då vi vill nå samma höga nivåer som de runt omkring oss.
Men om vi inte är försiktiga så kanske den gruppen/organisationen vi just har blivit en del av inte hjälper oss att bli vårt bästa jag. Vi blir istället en del av mobbarna, eller de som tysta står bredvid och tittar på.
Och det kan vara svårt att se vad som är vad, vilken grupp som är vilken, innan du har gått med i gruppen.
Hjälper den dig eller stjälper den dig? 

Det kan vara oerhört svårt att ta sig ifrån den gruppen/organisationen och den rådande kulturen i den kan vara svår att förändra. Eller omöjlig.

Så DIN utmaning blir att sträva efter att söka efter RÄTT grupper och organisationer och lämna de andra bakom dig.

Med dessa ord är jag mer säker på att det jag idag måste göra är att fortsätta mitt sökande efter alla mina peers och organisationer som tar fram det bästa i mig.

 

 

Share

4 thoughts on “ta fram det bästa i dig

  1. Ja, kanske det.
   Du blir vare sig du vill eller ej “smittad” av gruppen och dina peers. Det är oerhört svårt för en människa att stanna kvar i sin trygghet oavsett vad som händer runt omkring den.
   Även om jag är trygg i mig själv, så tittar jag på mig själv utifrån och märker att jag påverkas – och till det sämre vill jag aldrig påverkas, därför tar jag mig ur denna grupp som jag är i idag. Den är inte rätt för mig.

 1. Ja, den gode Seth har i sanning varit riktigt riktigt på pricken senaste veckan. Gott om tankespjärn och Aha-upplevelser!

  Och du – härligt att höra. Keep it up! För ditt bästa är värt att tas fram! <3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Go Top
Translate »