Therese Tess Mabon

Förändringsledare, Expanderare, Maximerare och Coach

Om mig.

Hej, vad glad jag är att du har hittat hit!

Jag är nyfiken på dig och  vill gärna lära känna dig!
De bästa ställen där du kan lära känna mig är förutom denna blogg även på Facebook.
Och jag älskar Instagram.
Pinterest längtar jag och sparar drömmar.
Twitter – njae, inte så ofta längre.
Vad tror jag på? Är du nyfiken?

 1. Jag tror på min inre kompass. Den är stark och tydlig. Jag följer den.
 2. Jag tror på tillit. Framlänges och baklänges. Tillit som kraft. En kärlekskraft.
 3. Jag tror på lyssnade. Att höra är att höra vad som sägs. Att lyssna är att höra vad som inte sägs och varför det som sägs sägs.
 4. Jag tror på misstag. Och på lärandet och utvecklandet. Och på tillåtande.
 5. Jag tror på sammanhang. Att vi alla har en roll att spela i detta liv på den här planeten.
 6. Jag tror på att vara autentisk. Autentisk i det jag säger och det jag gör.
 7. Jag tror på att visa min sårbarhet. Jag har inget att vara rädd för. Jag visar min innersta kärna för dig.
 8. Jag tror på människor och vår samverkan till hållbar utveckling och lärande. Att ett team inte består av en grupp individer som arbetar tillsammans. Ett team består av en grupp individer som litar på varandra.
 9. Jag tror på ledarskap – och att en ledare hämtar inspiration från medarbetarna. Innan ledaren kan inspirera medarbetarna.  Jag visar gärna vägen och leder. Jag är en ledare och en vägvisare.
 10. Jag tror att livet handlar om växande. Jag växer. Inifrån och ut.

För mig känns det rätt att hjälpa människor. Så nu hjälper jag människor. Och det känns bra!
Mina styrkor har jag skrivit om tidigare.
Här om dessa 5: Adaptability, Arranger, Connectedness, Maximizer och Empathy;
och här om dessa 3: Exercise Optimism, Engage Intrinsic Motivation and Navigate Emotions.

När jag inte är aktiv i uppdrag, eller utvecklar mig själv, så finner du mig troligen… promenerades i skogen med hunden, njutande av mat tillsammans med familjen, skrivandes, läsandes, tränande yoga eller i djupa utbyten med några vänner. 

cropped-Fotograf-Sandra-Bosdotter-3.jpgNågra guldkorn till om mig:
* Jag är en världsförbättrare!

*  Jag har länge varit en huvudfoting, men tar numera in hela mig i allt jag gör. Jag använder både mitt huvud, min intuition, mina händer och mitt hjärta. Alltid.

*  ENFP är min “profil” på Myers-Briggstestet, och då ska jag även berätta att jag har gjort det via testfirmor vid rekrytering vid två tillfällen (18 år däremellan) och även ett antal tillfällen via webbformulär.

* Jag är en sjua, Entusiasten, på Enneagram.

* Jag älskar min kropp och att vara i rörelse. Cyklar gärna på min turkosa cykel. Och jag har i mer än 20 år spelat rugby och är ”stor grabb”.

 

Mitt professionella förflutna?
Jag har varit delägare och drivit flera bolag.  Jag har varit anställd i kommunala verksamheter, statlig verksamhet, privata verksamheter och ideella föreningar. Jag har varit chef. Jag har arbetat som ledare. Jag har jobbat med utveckling, jag har jobbat med lärande. Jag har jobbat med laganda och grupper.

Mina tidigare titlar?
Processledare, VD, forskningsansvarig, handläggare, idrottslärare, engelsklärare, coach och handledare.

Traditionella utbildningar?
Engelsklärare och idrottslärare vid Stockholmsuniversitet och GIH.
Folkhälsovetare vid GIH.
Coach genom ICF.

Framåt? Vad gör jag nu, idag och imorgon?
Idag har jag uppdrag åt kommuner och andra organisationer främst kring verksamhetsförändring/utveckling, förändringsledning och ledarutveckling. Även genom att genomlysa ett ämne och komma med förslag på hur gå vidare. Jag arbetar även med att öka medvetenheten kring psykisk hälsa, just nu med att möta elever kring rollspel och samtal, samt även som volontär på MIND.

Jag hjälper gärna dig med utmaningar du står inför. Kanske handlar det om att komma till dig och din verksamhet och se med mina ögon och att jag lyssnar till dig. För att därefter berätta de sanningar som jag ser och de möjliga fortsatta vägar. Kanske handlar det om att bekräfta dina föreställningar. Eller att vara ditt bollplank på din resa. Jag kommer bäst till rätta i större frågor. Och inget är för stort för mig! Du finner en kort presentation om mig även på PerfectCoach.

Vill du prova att lära och växa tillsammans med min hjälp?

2 Comments

 1. Eva Lundin

  Hej Therese!
  Fantastiskt att hitta dig på detta sätt!
  Delar många av dina tankar!
  Har upplevt mycket och funnit min uppgift i livet: att leda skola och ta ansvar för att skolan arbetar med eleven i centrum.
  Vi sågs senast i Nynäshamn när du var med och presenterade G.G 2.0 och såg till att jag hamnade i dess styrgrupp.
  Vore trevligt att träffas och prata djupare.
  Eva

Leave a Reply

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén