Om mig

Välkommen hit!

Jag är nyfiken på dig och  vill gärna lära känna dig!
De bästa ställen där du kan lära känna mig är förutom denna blogg
även på Facebook. Och jag älskar Instagram.
Vill du se vad jag läser så finns den listan på Goodreads.
Pinterest längtar jag och sparar drömmar.
Vad tror jag på? Är du nyfiken?

 1. Jag tror på min inre kompass. Den är stark och tydlig. Jag följer den.
 2. Jag tror på tillit. Framlänges och baklänges. Tillit som kraft. En kärlekskraft.
 3. Jag tror på lyssnade. Att höra är att höra vad som sägs. Att lyssna är att höra vad som inte sägs och varför det som sägs sägs. Och att lyssna i mellanrummen. Det är oftast där magin kan uppstå. I mellanrummen. 
 4. Jag tror på misstag. Och på lärandet och utvecklandet. Och på tillåtande.
 5. Jag tror på sammanhang. Att vi alla har en roll att spela i detta liv på den här planeten.
 6. Jag tror på att vara autentisk. Att jag är innerlig i det jag säger och det jag gör.
 7. Jag tror på att visa min sårbarhet. Jag har inget att vara rädd för. Jag visar min innersta kärna för dig.
 8. Jag tror på människor och vår samverkan till hållbar utveckling och lärande. Att ett team inte består av en grupp individer som arbetar tillsammans. Ett team består av en grupp individer som litar på varandra.
 9. Jag tror på ledarskap – och att en ledare hämtar inspiration från medarbetarna. Innan ledaren kan inspirera medarbetarna.  Jag visar gärna vägen och leder. Jag är en ledare och en vägvisare.
 10. Jag tror att livet handlar om varande i växande. Jag växer. Inifrån och ut. Och är i det. 

Mina styrkor har jag skrivit om tidigare.
Här om dessa 5: Adaptability, Arranger, Connectedness, Maximizer och Empathy;
och här om dessa 3: Exercise Optimism, Engage Intrinsic Motivation and Navigate Emotions.

När jag inte är aktiv i uppdrag, eller utvecklar mig själv, så finner du mig troligen… promenerades i skogen med hunden, njutande av mat tillsammans med familjen, skrivandes, läsandes, tränande eller i djupa utbyten med några vänner. Eller bara i njutning. cropped-Fotograf-Sandra-Bosdotter-3.jpg
Några guldkorn till om mig:

Mitt professionella förflutna?
Jag har varit delägare och drivit flera bolag.  Jag har varit anställd i kommunala verksamheter, statlig verksamhet, privata verksamheter och ideella föreningar. Jag har varit chef. Jag har arbetat som ledare. Jag har jobbat med utveckling, jag har jobbat med lärande. Jag har jobbat med laganda, kultur och grupper.

Mina tidigare titlar?
Processledare, VD, forskningsansvarig, handläggare, idrottslärare, engelsklärare, coach och handledare.

Traditionella utbildningar?
Engelsklärare och idrottslärare vid Stockholmsuniversitet och GIH.
Folkhälsovetare vid GIH.
Coach genom ICF.
Mindfulnessinstruktör via Mindfulnessgruppen.

Framåt? Vad gör jag nu, idag och imorgon?
Jag hjälper personer och organisationer i utveckling och växande.
Idag arbetar jag med att öka medvetenheten kring psykisk hälsa, just nu med att möta elever kring rollspel och samtal. Jag är även mindfulnessinstruktör och leder kurser för privatpersoner via Mindfulnessgruppen – nästa kurs startar 11 oktober och du kan anmäla dig här.
Jag är även en av Senior Trainers som via Minds Unlimited (systerföretag till Mindfulnessgruppen) möter grupper inom näringslivet.

Coaching är något jag gillar att göra, är bra på och kanske är det något som kan intressera dig? Just nu har jag platser öppna för nya klienter.
Du finner mig hos mentorerna.se eller på mailen!

Vill du prova att lära och växa tillsammans med min hjälp?

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

Share

4 thoughts on “Om mig

 1. Hej Therese!
  Fantastiskt att hitta dig på detta sätt!
  Delar många av dina tankar!
  Har upplevt mycket och funnit min uppgift i livet: att leda skola och ta ansvar för att skolan arbetar med eleven i centrum.
  Vi sågs senast i Nynäshamn när du var med och presenterade G.G 2.0 och såg till att jag hamnade i dess styrgrupp.
  Vore trevligt att träffas och prata djupare.
  Eva

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.